Szexre kényszerítette a saját unokáit

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2016.10.24-én 10 órától a következő ügyet tárgyalja

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2016 májusában D. Mihály Gyula vádlottat 3 rb. szexuális erőszak bűntette és 5 rb. kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013-ban a vádlottat, lánya halála után, 5 unokája gyámjául rendelte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fehérgyarmati Járási Gyámhivatala. A vádlott 3 kk. lányunokáját szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette. A gyámsága alatt álló 5 kiskorú sértettet rendszeresen bántalmazta, verte vesszővel, nyújtófával. A sértetteknek nem vett ételt, sokszor éhesek voltak, ilyenkor kéregetni küldte őket a szomszédokhoz. Mivel nem volt tüzelőjük, a két kisfiút fát lopni küldte.

A gyerekeket nem mosdatta, tisztálkodási szerről nem gondoskodott, hetente egyszer lavórban fürödtek, emiatt tetvesek lettek. A sértettek télen is kinőtt, koszos, büdös, hiányos ruházatban jártak iskolába. A gyámhivatal 2014 februárjában nevelőszülőknél helyezte el. Első nyilvános ülés.