Betörte a villamos ablakát Debrecenben – keresik Dihen Lászlót

Rendőrség
Országos elfogatóparancsot adott ki a Debreceni Rendőrkapitányság Dihen László ellen.

A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint három ismeretlen férfi 2016. május 23-án 11 óra 30 perc körül Debrecenben, a Kossuth téri villamosmegállóban fel akart szállni a járműre, azonban nem tudtak, ezért egyikük ráütött a villamos ajtóüvegére, ami betört. A férfi keze az ütéstől megsérült. Az eset után az elkövető elmenekült a helyszínről, majd bement egy Dósa Nádor téri épületbe. Ott a férfi lemosta a vérző kezét, majd onnan is távozott.

A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a debreceni nyomozók azonosították azt a helyi lakost, aki a gyanú szerint betörte a villamos ajtajának üvegét. A rendőrség a 31 éves Dihen László ellen országos elfogatóparancsot adott ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.