Orvhalászat a Berettyón – Rendőrségi videó

Rendőrség

A rendőrök a halőrökkel közösen tartottak ellenőrzést a Berettyó folyó mentén. Egy férfi ellen büntetőeljárás indult orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Berettyóújfalu Rendőrkapitányság munkatársai 2016. június 11-én átfogó ellenőrzést hajtottak végre a hivatásos halőrökkel a Berettyó folyó mentén az orvhalászattal kapcsolatos jogsértések megelőzése és felderítése, valamint a folyó partján a horgászok ellenőrzése érdekében.

Az ellenőrzés során Esztártól körülbelül 3 kilométerre a nádasban a halőrök megláttak egy úgynevezett emelőhálót, amivel valaki tiltott módon halászott. A helyszíni adatgyűjtés során a rendőröknek két, a helyszínen tartózkodó fiatalkorú fiú elmondta, hogy hálót egy esztári lakos használja, aki szerintük a közelben tartózkodik. A berettyóújfalui rendőrök egy mezőgazdasági területen igazoltatták S. Lászlót, aki halászati engedéllyel nem rendelkezett. A Derecskei Rendőrőrsre előállított 59 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ellene a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság – szabadlábon hagyása mellett – orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.