A Nagyerdőn fogták el a betörőt

Rendőrség

Gyanús biciklisre csaptak le a rendőrök.

Vasárnap hajnalban a Nagyerdőn járőröztek a debreceni rendőrök, amikor egy furcsa, gyanúsan viselkedő bringásra lettek figyelmesek. A piros dzsekit viselő férfit már korábban is látták, aki akkor még gyalogosan közlekedett. A rendőrök követték a kerékpárost, aki a Hadházi úton – látszólag céltalanul – figyelte a házak udvarát és a parkoló gépkocsikat, ezért erősítést kértek a helyszínre. A férfi gyanútlanul közlekedett az Izsó utcában, majd hirtelen átugrott egy családi ház kerítésén. A nyomozók ezt látva azonnal a férfi után siettek, aki a ház udvarán parkoló gépkocsik alatt akart elbújni. A 22 éves helyi lakost a rendőrök elfogták. A nyomozók kérdésére J. Zoltán azt mondta, hogy ott lakik, majd azt állította csak a kerékpárját szerelte. A nyomozók ellenőrizték az információkat és felvették a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, aki elmondta, hogy az udvarán tartózkodó férfit nem ismeri, nála biztosan nem lakik.
Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a helyi lakos nemcsak az Izsó utcában akart bűncselekményt elkövetni, hanem aznap este beugrott a Lisznyai utcai orvosi rendelő kerítésén is, majd az épület egyik helyiségébe bement, de onnan nem vitt el semmit. Ezt követően J. Zoltán egy a Vasvári Pál utcában lévő társasház egyik garázsának ajtaját felfeszítette és onnan sportszereket, ruhákat, focilabdát és más értéktárgyakat lopott el. A rendőrök megállapították továbbá, hogy azt a kerékpárt, amivel a férfi közlekedett aznap lopta el a Besze János utcában.
A férfitól a nyomozók az ellopott ruhákat, focilabdát lefoglalták és a sértettnek visszaadták. A rendőrök megtudták, hogy a szintén lefoglalt kerékpár egy külföldi egyetemista tulajdona, amit a nyomozó visszaadott számára.