Magatehetetlen kislánnyal perverzkedtek – jön a tárgyalás

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2016.06.07-én 10 órától a következő ügyet tárgyalja.
Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2016 januárjában I. Levente I.r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpronográfia bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönére ítélte.

A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. P. J. Bence II.r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpronográfia bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönére ítélte.

A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Cs. Ákos III.r. vádlottat vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpronográfia bűntette miatt 3 év fiatalkorúak börtönére ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. B. M. Zoltán IV.r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpronográfia bűntette miatt 3 év fiatalkorúak börtönére ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.  Sz. Dávid V.r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette és társtettesként elkövetett gyermekpronográfia bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönére ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen I., II., III., IV. r. vádlottak enyhítésért, V.r. vádlott felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 augusztusában a fiatalkorú vádlottak, akik barátok voltak, Nyíregyháza-Sóstófürdőn egy zenés rendezvényre készültek és előtte már V.r. vádlott szüleinek lakásába, hogy ott alkoholt fogyasszanak. Kk. B. D. sértett egy barátnőjével szintén a rendezvényre készült. A sértett ismerte a vádlottakat, akik hívták, hogy menjen fel az említett lakásba és majd onnan együtt menjenek a rendezvényre.

Valamennyi vádlott tudta, hogy a sértett általános iskolás, a 14. életévét még nem töltötte be. Délután a sértett felment a lakásba, ahol a fiúkkal közösen szeszesitalt fogyasztottak. A vádlottak nem itatták le a lányt, csupán megkínálták őt itallal. A sértett kb másfél dl vodkát fogyasztott el, amitől szédült, olyan ittas lett, hogy védekezésre illetve akaratnyilvánításra képtelen állapotba került.

A vádlottak ezt észlelték, felvitték a lányt a hálószobába, alsótestét lemeztelenítették nemi szervét fogdosták illetve egyéb módon végeztek vele szégyenítő cselekményeket. A több mint egy órán át tartó cselekményük során I. és IV.r. vádlott több fénykép- és videofelvételt készített, megörökítve a pornográf tartalmú történéseket. IV.r. vádlott internetalapú zárt csoportot hozott létre és oda a felvételeket feltöltötte, illetve egymással kölcsönösen megosztották azokat. Este 10 óra tájban a vádlottak elmentek a rendezvényre, a sértettet a lakásban hagytak aludni. A sértett a reggeli órákban ébredt fel, és állapota miatt még nem is emlékezett arra, hogy vele mit tettek. A vádlottak által külső személyeknek küldött képeket a városbeli diákok egymásnak küldözgették középiskolánként és középiskolák között. A sértett néhány nappal később szerzett tudomást a felvételekről. Édesanyja feljelentést tett a rendőrségen.