Szomszédja kukoricáját címereztette le, de már megbánta

Rendőrség

A vétkes püspökladányi férfi Szerep külterületén nagy kiterjedésű földterülettel rendelkezik, a szomszédos, közel 11,5 hektár terület pedig a sértett tulajdona, aki 2015. tavaszán azt kukoricával vetette be – Írja a közleményében a Hajdú–bihar Megyei Főügyészség.

A gyanúsított a saját területén 2015. évben hibrid kukorica vetőmagot állított elő, azonban a vetéstervet nem jelentette be, a hibrid vetőmag termelésének tényét nem tette közzé az illetékes járási hivatalban.

Ezen információ hiányában a sértett védőtávolságon belül vetette be földjét kukoricával. A terhelt a sértettel való egyeztetés, megbeszélés nélkül 2015. júliusában a sértett földterületének jelentős részén a kukoricát lecímereztette és ezzel 705.330,- forint kárt okozott.

A cselekmény nagyobb kárt okozó rongálás bűntettét valósította meg, amely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A püspökladányi férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és vállalta a jogsértés következményeinek jóvátételét, s ahhoz a sértett is hozzájárult, ezért a Püspökladányi Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárás eredményessége esetén a büntetőeljárást meg kell szüntetni.