Parkolás közben akartak kirabolni egy debreceni férfit

Rendőrség

Egy férfi arról értesítette a rendőrséget 2016. május 7-én 11 óra körül, hogy Debrecen, Nagy Pál utcán parkoló gépkocsiját ismeretlenek elvitték a benne lévő táskáját. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a férfi elmondta nekik, hogy hazaérkezett autójával és kiszállt, hogy kinyissa a kaput, majd a garázs ajtaját. Ez idő alatt nem zárta be gépjárművét. Mikor a férfi visszament a kocsihoz, hogy beálljon vele a garázsba látta, hogy az ülésen hagyott táskája – benne készpénzével és irataival – eltűnt. A járőröknek az egyik szomszéd elmondta, hogy ablakából látta amint két fiatalember kivette a gépjárműből a táskát és elszaladtak onnan.

Az egyenruhások beültették a szolgálati gépkocsiba a tanút és közösen bejárták a környéket, amelynek eredményeként a hölgy azonosította a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két fiatal férfit.

A rendőrök a Zöld Sándor utcában igazoltatták H. Krisztiánt és a vele lévő fiút, akik kérdéseikre ellentmondásosan válaszoltak, majd végül elismerték a bűncselekmény elkövetését és megmutatták melyik játszótéren rejtették el a lopott táskát. A járőrök a 26 éves férfit és 14 éves társát elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A helyi lakosok elmondták, hogy a készpénzt elfelezték, míg az ellopott táskát elrejtették. A rendőrök az eltulajdonított értékeket lefoglaltak és visszaadtak a sértett részére.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két fiatalember ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.