Hamis bélyegző szerepelt az útlevelében

Rendőrség
A nyírábrányi határrendészek kiutasították az ukrán állampolgárt az országból.

Egy férfi egy ukrán rendszámú mikrobusz utasaként jelentkezett az országból kilépésre 2016. április 27-én 7 órakor a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelőhelyen. Az útlevélkezelőnek az ellenőrzéskor feltűnt, hogy a férfi ukrán útlevelében szereplő lengyel határátléptető bélyegzőket feltehetően meghamisították. A határrendészek a férfit alapos ellenőrzés alá vonták, amely során megállapították, hogy a bélyegzőlenyomatok valóban hamisítottak.

A rendőrök a kirendeltségre előállították az ukrán állampolgárt, aki ellen idegenrendészeti eljárást indítottak, majd meghallgatását követően átvitték a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A 26 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ezt követően a határrendészek az idegenrendészeti eljárás eredményeként a férfit kiutasították az ország területéről.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a terhelt ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.