Betörtek a pékségbe, de nem a kifliket vitték el

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 21 éves debreceni D. Attilával, a 19 éves mikepércsi R. Tiborral és 17 éves hajdúsámsoni társukkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a három fiatalember 2015. július 1-jén 19 óra és 2015. július 2-a 4 óra között megjelent egy hajdúböszörményi pékségnél. A gyanúsítottak a hátsó ablakon lévő rácsot lefeszítették, az ablakot egy kővel betörték, majd azon keresztül bemásztak az üzletbe, ahonnan eltulajdonították a pénztárgép kasszáját a benne lévő készpénzzel együtt és a helyszínről elmenekültek.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a pékséghez mentek, ahol az adatgyűjtés mellett elsődleges intézkedésként nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak. A beszerzett adatok alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három fiatalembert, akiket a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. Mindhárman elismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a velük szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.