Előzetesben a balmazújvárosi rablók

Rendőrség
A rendőrök 2 órán belül elfogták azt a két fiatalkorú fiút, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy férfit Balmazújvárosban. A gyanúsítottak előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

Egy helyi férfi 2015. november 21-én 2 óra 50 perckor személyesen tett bejelentést a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlenek a Vasvári Pál utcában hátulról leütötték, majd amikor a földre esett, többször megrúgták a fejét és a testét. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy a bántalmazás során az elkövetők eltulajdonították a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a mobiltelefonját és más értékeit, majd a helyszínről elmenekültek. A nyomozók a 35 éves férfihez mentőt hívtak a sérülései ellátása érdekében, valamint megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi testvérpár, akiket 2 órán belül elfogtak és a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a 17 és 16 éves fiatalkorú fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. november 23-án elrendelt.

A gyanúsítottak otthonában tartott házkutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított értéktárgyakat.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltekkel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.