Gyakorlatoztak az önkéntesek

Rendőrség

A Hajdúhadházi Járási Önkéntes Mentőcsoport és a Bocskaikerti Települési Önkéntes Mentőcsoport riasztási-, rendszerbeállító- és minősítő gyakorlata zajlott július 16-án délelőtt.
A feltételezett helyzet szerint a nagy mennyiségű leesett csapadék következtében a Hajdúhadházi járásban oly mértékben megemelkedett a talaj vízszintje, hogy másodfokú riasztást kellett Hajdúhadházon és a Bocskaikertben elrendelni. A csapadékos időjárás következtében a Tisza vízszintje is hirtelen megemelkedett, így az ott beavatkozó erők váltására is fel kellett készülni.

Az elméleti oktatás után a különböző árvízvédelmi védőművek építéséből tettek szert gyakorlatra az önkéntesek. Nyúlgátépítés homokzsákból, szivárgás elleni védekezés illetve bordás gátmegtámasztás volt a feladatuk. A tréning során bebizonyosodott, hogy egy esetleges veszélyhelyzet során az önkéntesek készségszinten képesek a felmerülő feladatok elvégzésére.

A hat órás gyakorlatot Fekete István tűzoltó alezredes, Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelő megfelelőre értékelte.

katasztrofavedelem.hu