Nyomravezetői díj a debreceni rablás elkövetőiért

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás adatai szerint a képen látható személyek 2015. április 29-én 18 óra 20 perckor egy Debrecen, Viola utcán található élelmiszerboltba bementek, egyikük az alkalmazottat egy késsel megfenyegette és a bevételt a kasszából kivette, míg a másik a bejárati ajtót nyomta belülről, hogy oda más ne tudjon bemenni. Személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.

A beszerzett adatok szerint az elkövetők közül az egyik férfi körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Az ismeretlen tettes a cselekmény elkövetésekor fekete színű kapucnis felsőt és nadrágot viselt, arcát símaszk takarta, a jobb kezében pedig egy 12-13 centiméter pengehosszúságú, fekete műanyag nyelű kést tartott. A másik elkövető szintén 170 centiméter magas, vékony testalkatú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötétzöld színű kapucnis felsőt, sötét árnyalatú nadrágot, valamint arcán szintén símaszkot viselt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen – Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám – vagy telefonon tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikén, illetve a 06-52/457-040-es telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.