Ütötték, rúgták a biztonsági őrt egy debreceni szórakozóhelyen

Rendőrség
A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két helyi fiúval szemben, akik a megalapozott gyanú szerint megvertek egy biztonsági őrt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 22 éves P. Gergővel és a 21 éves Gy. Péterrel szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 30-án 2 óra 30 perc körül időben Debrecen, Dósa Nádor téren található szórakozóhelyen két vendég inzultálni kezdte az ott tartózkodó lányokat. A biztonsági őr ezt észlelte, ezért felszólította a két fiút, hogy távozzanak a vendéglátóhelyről. A terheltek ezt sérelmezték és vitatkozni kezdtek a biztonsági őrrel, akinek a fejét Gy. Péter több alkalommal, ököllel megütötte, míg társa P. Gergő megrúgta a 30 éves férfit, akit ököllel is ütni kezdett. A támadókat végül a sértett egy másik biztonsági őr segítségével kivezette az utcára, ahol a fiatalok tovább veszekedtek és folytatni akarták a verekedést, amit végül a közelben tartózkodó rendőrök megakadályoztak. A járőrök a 21 és 22 éves helyi lakosokat a helyszínen elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki P. Gergőt és Gy. Pétert, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2015. június 23-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.