Szabadnapos rendőr fogta el a gyanúsítottat

Rendőrség
Mosolygó Csaba r. őrnagy, a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője fogta el azt a román férfit, aki egy helyi ATM automatánál elterelte az idős sértett figyelmét és ellopta tőle a készpénzét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves román állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. március 19-én 16 óra körüli időben Debrecen, Segner téren lévő buszmegállóban megállt egy osztrák forgalmi rendszámú Skoda típusú személygépkocsi, amelynek sofőrje leszólított egy ott várakozó idős férfit, akinek olyan termékeket – gyapjú ágyneműket – mutatott, amelyek állítása szerint jótékony hatással vannak az egészségre. A gépjárművezető azt is mondta, hogy pénzre lenne szüksége, mert nem tudja kifizetni a szállodai szobáját. A sértett segíteni akart a férfin, valamint úgy gondolta, hogy megkapja cserébe az ágyneműt, de nem volt nála készpénz, ezért beült a személyautóba és az ismeretlen férfival a közelben található nagyáruház ATM automatájához mentek.

A sértett a bank automatából kivett 40 ezer forintot, közben a mögötte álló férfi hevesen magyarázott és átkarolta az idős urat, akinek figyelmét elterelte, majd egy váratlan pillanatban az automatából kivette a pénzt és elindult a parkoló irányába. A történteket meglátta egy ott sétáló szabadnapos rendőr, aki azonnal szolgálatba helyezte magát és visszatartotta, valamint igazoltatta a 45 éves férfit. A román állampolgár a rendőrnek azt állította, hogy az idős úr a barátja, a pénzt pedig betette a 65 éves sértett táskájába. A sértett elmondta, hogy a férfi ágyneműt akart neki eladni, ő nem a barátja és nem is ismeri.

Mosolygó Csaba r. őrnagy értesítette a kollégáit az esetről, akik a 45 éves román állampolgárt elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.