bmw-tolvajok-debrecen

BMW-vel szállították a gázolajat – a legidősebb is csak 18 éves

Rendőrség

A rendőrök elfogták és bűnügyi őrizetbe vették azt három helyi fiút, akik a gyanú szerint egy debreceni tanyára többször betörtek.
Egy állampolgár 2015. február 24-én 0 óra 48 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy ismeretlen személyek egy BMW típusú gépkocsival üzemanyagot szállítottak egy Debrecen, Tegez utcai családi ház udvarára, ami feltehetően lopott.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd igazoltatták L. Györgyöt, A. Márkot, valamint azt a 17 éves fiút, akinek a ruházata is gázolajszagú volt. Az egyenruhások a BMW csomagtartójában több csavarhúzót és más szerszámot találtak.

A gyanú szerint a fiúk 2015. február 19. és 2015. február 24. között kétszer bementek egy Debrecen, Nagy Mihály kerti tanyára, ahonnan több száz liter gázolajat, villanymotorokat, szivattyúkat, akkumulátorokat és más egyéb szerszámokat tulajdonítottak el.

A rendőrök a 18 éves L. Györgyöt, a 18 éves A. Márkot és fiatalkorú társukat elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra.

A három helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, amelyek során mindannyian beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a gyanúsítottakkal szemben – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.