Katasztrófavédelmi osztályvezetők értekeztek

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éves kiképzési tervének megfelelően tartották meg a tegnapi napon a kirendeltségek hatósági osztályvezetőinek továbbképzését igazgatóságunkon.
Kovács Ferenc tű. dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte a vezetőket, majd az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat hatálybalépésével kapcsolatos feladatokról, az automatikus tűzátjelzések kezelésével összefüggő hatósági eljárások szakszerű lefolytatásának fontosságáról, valamint a módszeres, tervszerű feladat végrehajtások szükségességéről beszélt a jelenlévőknek.

Ezt követően Pintér Tamás tű. alezredes, igazgatóhelyettes és Gáti Csaba tű. százados, hatósági szolgálatvezető koordinálásával, az integrált hatósági munka aktualitásait vitatták meg, többek között az ellenőrzések összehangolt előkészítését és végrehajtását, a rendszeres jelentések és adatszolgáltatások kérdéskörét, valamint az új tűzvédelmi szabályzat alkalmazására való tematikus felkészítés helyzete is szerepelt a napirendi témák között.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.