Egy órán belül elfogták a betörőket

Rendőrség
A nyomozók elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy debreceni családi házba.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2015. január 29-én 21 óra 22 perckor telefon hívta egy férfi, mert Debrecen, Szoboszlói úton található lakatlan családi házába két ismeretlen férfi betört. A bejelentő elmondta, hogy édesapjával érkezett az ingatlanhoz, ahol megzavarták az ismeretleneket, akik átugrottak a kerítésen és a helyszínről elmenekültek.

A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen férfiak azonosítása és felkutatása érdekében, mely rövid időn belül eredményre vezetett. A Betörési Alosztály nyomozói a kapott személyleírás alapján 50 percen belül debreceni tartózkodási helyükön elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható R. Sándort és B. Dezsőt, akiket előállítottak a városi rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 25 éves hosszúpályi és a 22 éves helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki. A terheltek beismerő vallomást tettek. B. Dezsőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.