Hárman verték az idős embert

Rendőrség

A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a három terhelt ellen, akik a gyanú szerint az egyik hajdúnánási vendéglátóhelyen kirabolták és életveszélyesen bántalmazták a sértettet.
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság rablás bűntett és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Cs. Imre, V. Imre és V. Dávid ellen.

A nyomozás adatai szerint 2014. augusztus 8-án 1 óra 15 perc körüli időben Hajdúnánás, Dorogi utcán lévő vendéglátóhely teraszán ült egy 60 éves helyi férfi, aki mellé odaállt a három gyanúsított. Cs. Imre leült az asztalhoz és bántalmazni kezdte a sértettet, míg két társa V. Imre és V. Dávid hátulról lefogta az áldozatot. Ekkor Cs. Imre átkutatta a férfi ruházatát, hogy elvegye a nála található készpénzt, cigarettát és más értéket, közben pedig társai folyamatosan ütötték a padon ülő 60 éves férfit.

Miután a támadók elvették a sértettnél található összes értéket elindultak a városközpont felé áldozatukkal együtt, akit útközben ököllel többször megütöttek és a bankkártyáját követelték, azonban az nem volt nála. Ezután a tettesek a helyszínről elmentek és ott hagyták a férfit.

A sértett aznap feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, melyet követően a rendőrök felkutatták és elfogták a 24 éves Cs. Imrét, a 19 éves V. Imrét és a 18 éves V. Dávidot. A nyomozók a három helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az eljáró nyomozási bíró 2014. augusztus 11-én elrendelt.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 60 éves sértett a bántalmazás során életveszélyes sérüléseket szenvedetett.
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.