Bíróság elé állnak a biciklitolvajok

Rendőrség

A rendőrök az ellen a két férfi ellen javasolnak vádemelést, akik a gyanú szerint egy hajdúböszörményi társasház udvaráról loptak el két kerékpárt.
A nyomozás adatai szerint két hajdúböszörményi lakos tett feljelentést 2014. szeptember 26-án a rendőrségen arról, hogy a társasházuk udvaráról ismeretlenek eltulajdonították a kerékpárjaikat.

A rendőrök a tudomásukra jutott információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két férfit, akiket 2014. október 3-án 9 óra 30 perc körüli időben Polgáron elfogtak. A nyomozók előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra a 22 és 19 éves férfiakat, akik gyanúsítotti kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek és elmondták, miután ellopták a bicikliket, azokkal hazáig közlekedtek.

A rendőrök házkutatást tartottak M. Márió és B. Tibor otthonaiban és megtalálták az eltulajdonított kerékpárokat, amelyeket visszaadtak a tulajdonosaiknak.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a polgári lakosok ellen a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. január 22-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.