Bozótvágó késsel kergette

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki egy bozótvágó késsel üldözött egy járókelőt Polgáron.

A nyomozás adatai szerint 2014. december 20-án 4 óra 30 perc körüli időben Polgár, Dózsa György utcán egy férfi magához vett egy bozótvágó kést és azzal elkezdte üldözni az egyik 25 éves férfit. A helyi lakos menekülés közben elesett, ezért K. József őt utolérte, majd a földön fekvő sértett mellé a járdára csapott a nála lévő bozótvágóval. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint a sértettet meghallgatták. A férfi a támadás során nem sérült meg.

A nyomozók a 38 éves K. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták. A polgári lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte. A terhelt vallomásában elmondta, hogy egy korábbi vita miatt gondolta úgy, hogy ráijeszt a férfira.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a K. Józseffel szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. január 7-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Hajdúböszörményi Járási Ügyészségnek.