Majdnem halálra verte a 14 hónapos kislányt – Megkezdődött a tárgyalás

Rendőrség

A vád szerint K. Gábor 14 hónapos nevelt lányát bántalmazta. Azzal idegesítette fel a kislány, hogy gyomorrontás miatt nyűgös volt és sírni kezdett. A férfinak emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt kellett bíróság elé állnia.

„A kiságyban levő gyermekhez odalépett, nyakát közepes erővel megragadta azért, hogy elhallgattassa őt. A gyermek ettől még jobban kezdett sírni, ezért elsőrendű vádlott a szobában levő fabotot felkapta, és dühében két ízben a gyermeket nagy erővel fejbe vágta, mely ütések a gyermek fejének hátsó részét érték” – sorolta a rémtetteket Malmos Attila ügyész.

A férfi nem engedte, hogy felvételt készítsünk róla. Vallomást nem tett, ezért Virágh Pál bíró olvasta fel korábbi vallomását. Ebben azt állította: csak játszani akart a gyerekkel, nem sérülést okozni, mert nagyon szereti.

„Ezt követően továbbra is hanyatt feküdtem az ágyon, és a gyereket elkezdtem nekidobálni az ágy háttámlájának, ahonnan a gyerek mindig visszapattant a kezembe. Emlékezetem szerint a gyereket háromszor dobtam neki a háttámlának. Megjegyezni kívánom, hogy a háttámla puha, de nekitámaszkodik a falnak, és elképzelhetőnek tartom, hogy a gyereket egy alkalommal feljebb dobtam, és a feje nekiütődhetett a falnak” – áll a férfi vallomásában.

A gyermeket rohammentő vitte kórházba, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. 18 bántalmazás nyomát találták meg rajta, eltört a koponya és a nyakszirtcsontja is. Ma már vér szerinti apja neveli. A vádirat szerint a gyereket korábban is megverték. Anyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Ő tisztában lehetett azzal, hogy párjával nincs biztonságban a kislány, mégsem tett ellene semmit. A per tanúk meghallgatásával folytatódik a Debreceni Törvényszéken.

dehir.hu