Valótlan munkaszerződéseket, munkaidő-nyilvántartásokat és bérjegyzékeket „gyártottak”

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 64 éves férfival és kilenc társával szemben, akik valótlan okiratokkal akartak 10 millió forintnyi bértámogatáshoz jutni.

Rendőrségi Hírek – Az elmúlt nap eseményei számokban

Magyarország területén 2021. március 4-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből két halálos kimenetelű közlekedési balesetben két ember vesztette életét, 7 súlyos és 19 könnyű sérüléssel végződött.

Elégették, illetve földesút mellett szórták ki a veszélyek hulladékot

A Nagyatádi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves dél-somogyi férfival és két társával szemben, akik úgy szabadultak meg az olajjal, és egyéb veszélyes anyagokkal szennyezett szeméttől, hogy azt elégették, illetve egy földesút mellett kiszórták.

Ittasan, jogosítvány nélkül, önkényesen autózva okozott balesetet

A Fonyódi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a vád szerint Balatonfenyvesen hajtott neki egy parkoló autónak úgy, hogy ittasan ült volán mögé és engedély nélkül használta a személygépkocsit.