Mint a gekkó a falra, úgy kúsztak fel első párizsi aranyérmesünk hátára a magyar politikusok

Ország

Egészen undorító, amit – oldaltól függetlenül – politikusaink művelnek az olimpia alatt. A vereségekről, középmezőnyben végzett sportolóinkról többnyire hallgatnak, de ha siker születik, előjön a közléskényszer.

Persze miért ne tennék, ha követőik ehhez asszisztálnak. Nézzük csak Papp László, Debrecen fideszes polgármestere milyen sok lájkot gyűjtött azzal, hogy Kós Hubert megszerezte hazánk első aranyérmét Párizsban. Nem ámítás, közel 3 ezer reakció. Gratulálunk, polgármester úr, ez az ön sikere!

Mostanában kevésbé szeretheti a Meta algoritmusa Kósa Lajost, a Fidesz debreceni elnöke kevesebb mint 300 reakciót kapott a sikerpropagandájára, de Tasó László még őt is alulmúlta:

A kiemelkedően sok lájkot begyűjtő Papp egyébként nem sokkal maradt le Gyurcsány Ferenc mögött, a DK elnöke 3500 emojit kapart össze a kiírásával. Gratulálunk, Ferenc!

Orbán Viktor holmi bronzokkal és ezüstökkel nem foglalkozik neki csak az arany számít. Jutalma: 27 ezer, döntően pozitív reakció:

Alig marad el a miniszterelnök mögött Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki Török László örökbecsűjét is beleszőtte a felvezetőjébe (Ilyen nincs, és mégis van!):

Mit tehetünk ez ellen?

Ha neked is bejön, hogy politikusaink lubickolnak sportolóink sikereiben, akkor hajrá, nyomjad a lájkokat! Ha viszont téged is idegesít az idegen tollakkal való ékeskedés, egy dolgot tehetsz: ne reagálj a bejegyzéseikre, hátha megunják.