Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor miniszterelnöki fizetései

Durva béremelést adott minisztereinek Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter is reagált

Ország

Orbán Viktor kormányfő július 1-jével ismét megemelte a miniszteri fizetéseket. Az eddig ötmillió forintot kereső miniszterek, Lantos Csaba és Nagy Márton, 27 százalékos béremelést kaptak, így fizetésük 6,3 millió forintra nőtt. A többi miniszter fizetése 14 százalékkal, nagyjából 3,5 millió forintra emelkedett. Orbán Viktor havi jövedelme pedig már meghaladja a 6,5 millió forintot – írja a 24.hu

A kormány legtöbb tagjának bruttó bére 3 millió 534 ezer forintra emelkedett az addigi 3 millió 94 ezer forintról.

Csák János, Lantos Csaba és Nagy Márton miniszterek korábbi havi 5 millió forintos fizetése 6 millió 362 ezer forintra nőtt. Az új kulturális miniszter, Hankó Balázs azonban csak 3,5 millió forintos fizetést kap, amely korábbi államtitkári fizetéséhez képest (2 millió 321 ezer forint) jelentős előrelépés.

Forrás: Pixabay

Orbán Viktor miniszterelnöki fizetése 4 millió 771 ezer forintra emelkedett, de képviselői tiszteletdíjával együtt összesen havi bruttó 6 millió 539 ezer forintot keres, így jövedelme meghaladja a legjobban fizetett miniszterekét.

Az államtitkárok fizetése is nőtt: 2 millió 321 ezer forintról 2 millió 651 ezer forintra, ami szintén 14 százalékos emelésnek felel meg, ugyanúgy, mint a miniszterek alapbérének növekedése.

Az ötmilliós fizetési kategóriában lévő miniszterek 27 százalékos béremelést kaptak, amit azzal magyarázhatunk, hogy náluk tavaly nem volt béremelés, míg a többi miniszter fizetését 17,5 százalékkal növelték.

A Tisza Párt a tanárok béréhez kötné a miniszterek fizetését

A Tisza párt vérlázítónak és pofátlannak tartja, hogy miközben 3 millió honfitársunk él a létminimum alatt, és egyre többeknek okoz gondot a napi megélhetés, aközben az eddig is 5 millió forintot kereső – egyébként milliárdos – miniszterek fizetését 27 százalékkal emelték, és a miniszterelnök pedig az átlagbérhez viszonyítva a legjobban fizetett kormányfővé vált az Európai Unióban

– írja Magyar Péter pártja közleményében.

Mint fogalmaznak, „ha a Tisza párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük. A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimum fizetésének (538 ezer forint) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét. Az egyéb állami tisztviselők és cégvezetők fizetése pedig nem haladhatja majd meg a miniszterelnök fizetését.”

Gyurcsány is kiakadt

Béremelést!

Na, kinek emelte a bérét a kormányfő?

A szociális munkásoknak?

Nem!

A bíróknak?

Nem!

A rendőröknek?

Nem!

A tanároknak!

Nem!

Hanem kinek?

Önmagának.

Hogy a nyári villám fénye világítsa meg az elméjét, és a reggeli harmat suvickolja tisztára az erkölcsét!

– írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, majd emlékeztetett, hogy amikor ő volt miniszterelnök, mindössze 1 forint fizetést vett fel havonta: