Szolnok. Kalandpark. Bántalmazás.

Videóan, ahogy a szolnoki kalandparkban felrúg egy kisgyereket a korábban életműdíjjal kitüntetett Yakuzák SE elnöke

Ország

A múlt héten történt esetről a szoljon.hu hírportál számolt be, közölve, hogy Lits László, a parkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója feljelentést tett a rendőrségen.

András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére szerdán elmondta, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad – tette hozzá.

Lits László, a  Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója ugyancsak szerdán telefonon az MTI-nek elmondta: az elmúlt hét második felében egy gyerekcsoport érkezett a régió leglátogatottabb kalandparkjába, amely teljesen be van kamerázva. Így a történtekről is felvétel készült, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket.

Hozzátette: a felvételen az is látszik, hogy a kalandpark közelben lévő dolgozója épp nem látta az esetet, de érzékelte, hogy valami történt, néhány gyerek sírt is.

Az ügyvezető elmondta: a kolléga jelzése alapján visszanézték a felvételen a jelenetsort, hétfőn feljelentést tett, a rendőrség pedig azonnal intézkedett.

A szeretlekmagyarorszag.hu azt írta: úgy tudni, a gyerek nem akart mászni, ezért kapta a súlyos büntetést a férfitól, aki állítása szerint azóta megbánta tettét. Az elkövető a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt. Az egyesületi vezető vállalta a felelősséget és lemondott posztjáról.

A Yakuzák SE honlapján megjelent közleményében a távozó elnök azt írta, minden posztjáról és tisztségéről lemond, mert „méltatlanná vált azok betöltésére”.

„Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek” – írta.

A hírportál a Szol24-re hivatkozva azt írja:  Jászberényben gyorsan elterjedt, ki volt az, aki ilyen durván bánt a kisfiúval. A lemondott sportegyesületi vezetőt korábban Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki, még államtitkárként.

(MTI, szeretlekmagyarorszag.hu)

Fotó: tiszaligetelmenysziget.hu