Magyar Péter kivonult az ATV stúdiójából

Rónai Egon a Magyar Péteres konfliktusról: “Azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval”

Ország

A többi őt ért kritikával azonban nem ért egyet, szerinte nem ő volt a probléma forrása, hanem Magyar Péter.

Nem csillapodnak a kedélyek az ATV Egyenes beszéd című műsora kapcsán, amikor Magyar Péter egyszerűen kisétált a stúdióból. Vegyesek a kommentelők érzelmei, van, aki szerint Rónai Egon volt nagyon tiszteletlen, míg mások szerint épp Magyar Péter volt az a kivonulásával.

A műsorvezető közösségi oldalán még mindig özönlenek a kommentek az ügy miatt, az Index vette észre, hogy Rónai még szerdán tett közzé egy posztot az aznap esti programról, és a kommentelők ott is felhánytorgatták a témát.

Egyikük például azt írta: „Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – sok értelmes hozzászólás is van az oldalán, és sokan kedvelik önt az eddigi teljesítménye miatt. Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik… Ráadásul arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból, és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben” – írta meg a lap.

Rónai Egon pénteken az alábbi választ adta erre:

Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen […]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom.

Az Index úgy látta, a megafonos mintegy negyedórával azután tette ki a videót, hogy megjelentek az első posztok a neten Magyar Péter kivonulásáról, és azt is észrevették, hogy a TISZA Párt is így tett. Magyar Péter viszont résen van és szombaton cáfolta ezeket a megjegyzéseket az Index Facebook-oldalán kommentben:

Kedves Index, ez a cikk is tele van hazugsággal. Pl. hogy Bohár negyedórával az első hírek megjelenése után töltötte fel a FB oldalára kommentálva a megvágott felvételt. Hát nem, max 5 perccel azután tette ezt, hogy elhagytam a stúdiót. És az is hazugság, hogy a TISZA Párt is feltöltötte volna a FB oldalára a videót. Az a FB oldal, amit belinkeltetek 19 követővel rendelkezik, egyértelműen fake oldal. Ez lett az Index-ből? Tudjuk a választ. Ti vagytok az új Origo…