Fehér port és rubelt hagyott a Momentum Deutsch Tamásnak a parlament mosdójában

Fehér port és rubelt hagyott a Momentum Deutsch Tamásnak a parlament mosdójában

Ország

Porcukrot és papír rubelt hagyott Deutsch “Tominak” a Momentum a parlament mosdójában, utalva arra, hogy a Fidesz EP-listavezetőjét a rossz nyelvek rendre lisztesorrúnak nevezik – ki tudja, miért.

“Deutsch Tamás ma minden bizonnyal egy hazug és uszító felszólalást tervez elmondani a Parlamentben, csak azért, mert Donáth Anna és Cseh Katalin megakadályozták, hogy a korrupt magyar kormány és a tolvaj oligarchák lopni tudjanak az uniós forrásokból. Ha a sok hazudozás közben leesne Deutsch Tamás vércukra, a parlamenti mosdóban talál egy kis porcukrot. A rubel pedig csak azért, mert ezt ismeri”

– írta Facebook-oldalán a párt.

Nem sokat tévedtek:

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz vezérszónoka az MTI tudósítása szerint arról beszélt:

a dollárbaloldal európai parlamenti képviselői minden energiájukkal saját hazájuk ellen dolgoztak, és ezt évekig próbálták letagadni, majd egyszer csak büszkén, lelkesen kérkedve bevallották, hogy ez a politikai hitvallásuk.

Ők arra büszkék, hogy a magyar polgároktól megkapott – Deutsch Tamás megítélése szerint a magyar polgároktól ellopott – bizalommal visszaélve a saját hazájuk ellen áskálódjanak.

Deutsch Tamás
Deutsch Tamás, a Fidesz vezérszónoka felszólal az európai ügyek bizottságának a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célzó vizsgálati tevékenységéről szóló jelentése, valamint az annak elfogadásáról szóló határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. május 13-án. MTI/Hegedüs Róbert

Elképzelhető-e józan ésszel – tette fel a kérdést, hogy egy, a magyar választópolgárok bizalmából megválasztott európai parlamenti képviselő bármilyen oknál fogva annak érdekében dolgozik, hogy valamely politikai feltétel beteljesüléséig ne kapjon európai uniós fejlesztési forrást a saját országa? Miközben – jegyezte meg – az európai uniós fejlesztési források folyósításához nem politikai, hanem világos és egyértelmű jogi feltételeket kell teljesíteni.

Emlékeztetett arra is, Donáth Anna (Momentum) azt mondta, a kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a kormányon, vagyis arról beszélt, hogy az Európai Bizottságot Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlásra akarja használni.

Azt is mondta, amit Cseh Katalin (Momentum) folyamatosan hangoztat, hogy ne Magyarország, hanem Brüsszel döntsön az európai uniós fejlesztési források felhasználásáról, az “bődületes badarság”, és szembemegy az Európai Unió működését meghatározó alapszabállyal, a szubszidiaritás elvével.

Hozzátette: a tagállami borítékból kikerülő európai uniós fejlesztési pénz közvetlen brüsszeli forrássá válik, és az adott tagállam legfeljebb népességarányosan vagy az Európai Unió GDP-jéhez való hozzájárulásának arányában tud részesülni belőle. Ez Magyarország esetében két százalék.

Vagyis a baloldali EP-képviselők azért kampányolnak, hogy ne mi magyarok döntsünk arról, hogy mit szeretnénk fejleszteni, és a Magyarországnak járó pénznek legfeljebb 2 százalékát kapja meg az ország.

z ok, amiért a baloldali képviselők így viselkednek, az az, hogy külön-külön és együtt is mindannyiukat kilóra megvették külföldi finanszírozóik, és az ő álláspontjukat, érdekeiket képviselik a magyar és az európai politikában – értékelt Deutsch Tamás.