Most vagy soha!

Rákay Philip lejúdásozta Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét, mert nem tetszett neki a Most vagy soha!

Ország

Nem mindenkinek nyerte el a tetszését Rákay Philip több mint 6 milliárdból készült filmje, a Most vagy soha, az viszont újdonság, hogy a Demokrata című lap főszerkesztője is negatív véleménnyel van az alkotásról.

Némi meglepetésre a fegyelmezetten lelkendező Megafon-kórustól eltérve Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője nem lett Rákay Philip (korábban Kálmán) Petőfi-filmjének rajongója – írja a 444.hu. A lap vette észre, hogy a főszerkesztő kemény véleményt osztott meg a filmről közösségi oldalán “Csata a nyusziházban” címmel, melyet így indít a demokrata.hu-n:

Ami nem történt, és ami így nem is történhetett volna, avagy miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, vagy ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük?

Elkezdték kivezényelni a diákokat a Rákay Philip-féle méregdrága Petőfi-filmre

Érdemes elolvasni a teljes cikket, melyben arról ír, hogy bár a film látványa helyenként mutatós volt és a zene is jól szólt, a forradalom azonban elmaradt, a Most vagy soha! minden vonatkozásában rossz lett. Bencsik András szerint, nagy baj, hogy Andy Vajna meghalt, és tart attól a szóbeszédtől is, mely szerint az alkotók már a mohácsi vész feldolgozását tervezik.

Uram, irgalmazz! Nem volt elég egyszer?

– teszi fel a kérdést zárásként a főszerkesztő. Véleménye kiverte a biztosítékot Rákay Philipnél, aki az alábbi kommentet fűzte az alkotását kritizálni merő cikkhez:

Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…

Fotó: Facebook/MOST VAGY SOHA