Magyar Péter orbán takarodj

Míg Orbán a meccsen szotyizott, ezrek követelték a lemondását

Ország

Sokezren gyűltek össze a Magyar Péter által kedd este 6 órára meghirdetett tüntetésen, ahol – a Magyar által reggel közzétett hanganyagok kapcsán – Orbán Viktor miniszterelnök és Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelték. Varga Judit volt férje ugyanis azt állítja, hogy Orbán miniszterei ki-be járkálnak az ügyészségre, és dokumentumokat is meghamisítanak.

A hangfelvételen többek között az hallható, hogy Varga Judit arról beszél, hogy Rogán Antal kihúzatta magát a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból. Varga Judit hosszú Facebook-posztban magyarázkodott, azt állította, férje napok óta terrorizálta, ezért azt mondta neki, amit hallani akart.

Nagy Ervin
Nagy Ervin színész énekel Magyar Péter jogász Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. A demonstráción Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter. MTI/Lakatos Péter

A tüntetésen Magyar Péter beszélt a pedofilbotrányokról, a korrupcióról és a szerinte kézi vezérléssel működő titkosszolgálatokról, majd a reggel átadott hangfelvételt is megemlítette – számolt be a Telex. Hallotta, hogy van, aki szerint az nem egy atombomba volt, de úgy látja, hogy a hangfelvétel miatt az ügyészek kénytelenek lesznek tanúként kihallgatni a kormánytagokat, majd a miniszterelnököt is.

Megemlítette hogy a kormány bizonyos körei fél évvel a gyanúsítások előtt figyelmeztethették az egyik miniszterhelyettest, nevezetesen Völner Pált, hogy nyomozás folyik, ezzel is ellehetetlenítve a hatóságok munkáját.

„Nem hagyjuk, hogy eltussolják az elmúlt harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok országa, hanem a Ludas Matyiké”

– mondta Magyar Péter.

„Börtönbe, börtönbe!”

– skandálta a tömeg.

Polt Péter nevének említésére a tömeg pfujolt, és Magyar szerint azonnal távoznia kéne a hivatalából, és ugyanezt gondolja a helyetteseiről is. Bármilyen közleményt ad ki az ügyészség, a Karmelita vagy Rogán, Magyar úgy látja, hogy független vizsgálatra csak Polt lemondása után van esély.

 Magyar Péter
. Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. A demonstráción Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter. MTI/Lakatos Péter

Orbánba is beleállt

Magyar Péter vázolta az ország állapotát:

„Soha semminek sincs következménye, soha semmilyen ügy nincs lezárva, vagy megoldva. Soha senki nem lett felelősségre vonva. Ennek most vége”

– jegyezte meg.

„Két nappal ezelőtt a magyar történelem leghosszabb ideje regnáló miniszterelnöke arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az egyik minisztere belenyúlt a nyomozati iratokba, zsebre vágott kézzel annyit mondott, hogy »én tévésorozatokkal nem foglalkozok«” – tette hozzá. Erre a tömeg füttyögött és skandálni kezdte, hogy „mondjon le”.

Ezek után sorolta, hogy mivel nem foglalkozik még Orbán Viktor. Például:

  • a jogállamiság kérdéseivel,
  • nőügyekkel,
  • ellenzéki pártok beadványaival,
  • ügyészségi visszaélésekkel, még akkor sem, ha a minisztere is érintett.

„De akkor mivel foglalkozik Orbán?” – kérdezte. Miért nem szólal meg a magyar tévében? Miért nem szólal meg az egyik minisztere korrupciós ügyében? Szerinte Rogán Antal propagandaminiszter dönti el, milyen tartalmú nyomozati anyag kerül a bíróság elé, ezért felteszi a kérdést: „Miért van ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk, ha előfordulhat, hogy K. Endre kegyelmet kaphat Magyarországon, és ezt egy református püspök járja ki neki?”

Magyar szerint ahhoz hogy ezek megtörténhessenek, az is kell, hogy az emberek elfogadják, nem változhatnak meg a dolgok.

„Hallod-e, te Polt Péter? Azt mondják az emberek, hogy mondjál le”

– mondta Magyar.

Eközben Orbán Viktor vígan szotyizgatott a Magyarország-Koszovó (2-0) barátságos labdarúgó-mérkőzésen – szúrta ki a Röviden: