Kínai rendőrök Debrecenben

Több ellenzéki párt is kiebrudalná a hazánkba érkező kínai rendőröket

Ország

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium is elismerte, hogy kínai rendőrök fognak járőrözni a magyar utcákon – és ebben szerintük semmi különös nincs. Hiszen magyar rendőrök is megjelennek olykor horvát üdülőhelyeken, illetve osztrák zsaruk is járőröznek néha nálunk. Hovatovább Hajdúszoboszlón is láthatunk nyaranta román, esetleg lengyel egyenruhásokat.

Na de Kína azért más kategória – mutatott rá szerdai sajtótájékoztatóján a Civil Fórum Debrecen Egyesület is. Esélyes ugyanis, hogy a Magyarországra érkező kínai rendőrök elsődleges feladata nem a rend fenntartása lesz, hanem inkább honfitársaik – akár titkosszolgálati módszerekkel való – megfigyelése.

A Momentum bejelentést tett

Tompos Márton, a Momentum alelnöke bejelentést tett a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál az illegális kínai rendőrőrsök és a kínai járőrök miatt – közölte a párt.

Azt írják, Tompos már 2022-ben felderítette, hogy illegális kínai rendőrőrsök működnek Kőbányán és Józsefvárosban, most pedig a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul, mert a Belügyminisztérium “közbiztonsági megállapodást” kötött a kínai kormánnyal és kínai járőrök jelenhetnek meg a magyar városokban.

A Momentum politikusa kiemeli: “Többször kérdeztem a Belügyminisztériumot az illegális kínai rendőrőrsökről, de érdemi választ nem kaptam. Előbb tagadták a kínai rendőrségi jelenlétet, majd kiderítettem, hogy Wang Decsing kínai összekötő tisztként dolgozik Budapesten. Groteszk módon a kínai kommunista diktatúra médiájában több információ volt erről, mint a magyarban… 2024. februárjában pedig jöttek a pletykák, hogy “közbiztonsági megállapodást” kötött a Belügyminisztérium a kínai kormánnyal, aminek a keretében kínai járőrök jelenhetnek meg a magyar városokban. Ez mára biztossá vált, mert megerősítette a magyar kormány a sajtónak is.”

Tompos szerint a Fidesz nem annyira veszi komolyan a szuverenitást, amikor keleti diktatúrák szeretnének valamit elérni Magyarországon.

“A fokozódó kínai rendőrségi jelenlét miatt azért bejelentést tettem a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál. Ha valóban fontos a kormánynak a magyar szuverenitás védelme, akkor nem nézik végig ölbe tett kézzel ezt” – zárja Tompos.

Kínai rendőrök Magyarországon: a Belügyminisztérium elismerte

A DK kivizsgálást sürget

Vizsgálják ki a kínai rendőrök magyarországi bevetését! – A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulunk – közölte Mustó Géza, a DK “árnyék-belügyminisztere”.

Kínai rendőrök magyarországi bevetéséről kötött megállapodást az Orbán-kormány, amely súlyosan sérti Magyarország szuverenitását. Ezért most bizonyíthat az ellenzéki pártok, a szabad média és a civilek vegzálására felállított szervezet: a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulunk, hogy vizsgálja ki, mit keresnek egy idegen ország rendőrei a magyar utcákon.

Az Árnyékkormány szerint semmi keresnivalójuk a kínai kommunista diktatúra rendőreinek Magyarországon, mert ez súlyosan sérti a magyar állam függetlenségét, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz. Nem csoda, hogy az Orbán-kormány titokban tartja, hogy milyen felhatalmazása, intézkedési jogköre lesz a kínai rendőröknek. Továbbá azt sem tudni, hogy önállóan is eljárhatnak-e a Kínai Népköztársaság rendőrei, illetve meddig tart majd a közös járőrszolgálat. Ha tehát bármit is ér a keleti diktatúrák módszereit másoló Orbán-rendszer Szuverenitásvédelmi Hivatala, akkor az Árnyékkormány bejelentésére ki kell vizsgálnia a kínai rendőrök hazai bevetését. Ha nem cselekszenek, azzal csak azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormány külföldi diktatúrák segítségével épít belföldi diktatúrát.