Orbán Viktor és miniszterei

Titokban megemelték a miniszterek és államtitkárok fizetését, majd visszadátumozva töltötték fel a dokumentumot a kormányzati honlapra

Ország

Titokban emelték fel, és ugyanígy, visszadátumozva tették közzé a miniszterek és államtitkárok illetményéről szóló adatlapokat – miután a 24.hu január elején közérdekű adatigényléssel fordult minisztériumokhoz.

A portál szerint az adatlapokat pénteken töltötték fel december 31-i dátummal a kormany.hu-ra, mégpedig minden bizonnyal azért, mert ekkor kerültek fel a képviselői vagyonnyilatkozatok is, így azt remélték, nem tűnik majd fel a turpisság.

Az adatokból kiderül: nemcsak a Belügyminisztériumnál történt 17,5 százalékos emelés tavaly márciusban, hanem az összes minisztérium összes államtitkáránál és miniszterénél. Így az államtitkároknak 1 millió 975 ezer forintról 2 millió 321 ezer forintra nőtt az illetményük, a minisztereknek pedig 2 millió 633 ezer forintról 3 millió 95 ezer forintra.

Ami viszont teljesen új információ, hogy egy harmadik miniszter csatlakozott az 5 milliós illetményű miniszterek exkluzív klubjába, aki nem más, mint Lantos Csaba energiaügyi miniszter.