Nógrádi György orosz-ukrán háború

Nógrádi György szerint Németország az elesés szélén áll

Ország

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érdekes meglátásairól számolt be a fideszes Hír TV-n futó Napi aktuális című műsor újévi első adásában.

A tisztelői által “Tanár úr”-ként emlegetett Nógrádi többek között arról beszélt, hogy bár most szilveszterkor is voltak “zavargások” Nyugat-Európában, mégis 10 százalékkal csökkent a számuk 2022. utolsó napjához képest.

Németország “kifejezetten rossz közbiztonsága” kapcsán hangsúlyozta: a lakosság 26 százaléka már nem német származású (ez csak úgy jöhetett ki, hogy a vegyes házasságból születetteket is beleszámolta, tehát nem 26 százaléka “migráns” Németország lakosságának ), miközben az újszülöttektől a hat éves korosztályig már kisebbségben vannak a németek. Németország az elesés szélén áll – állította Nógrádi György, ez pedig természetesen a migránsok miatt van.

Álljunk meg itt egy pillanatra. Bár Nógrádi arról beszélt, hogy akkora baj van már egyes német nagyvárosokban, hogy ez emberek ki sem mernek menni az utcára, a World Population Review Németországra vonatkozó adatait böngészve nem tűnik rossznak az 1000 főre eső  35 bűncselekmény. Már csak azért sem, mert épp Magyarország következik a sorban 34/1000-rel, tehát vagy erős túlzás a “kifejezetten rossz közbiztonság”, vagy a magyar közbiztonság is hasonlóan rossz, mint a német.

A biztonságpolitikai szakértő az esetleges Zelenszkij-Orbán találkozó kapcsán elmondta, hogy az ukrán elnök február 1-ig szeretne találkozni a magyar miniszterelnökkel, hogy megpróbálja rávenni Ukrajna EU-csatlakozása elleni vétóját.

Nógrádi Györggyel beszélgettek még az európai migráció állapotáról, az orosz-ukrán háború jelenlegi állásáról és a közelgő orosz választásokról.