Kazári bölcsőde Hadházy Ákos

Gyerekenként 56 millió Ft EU-s támogatásból sikerült bölcsődét építeni, a polgármester nem is tagadta, hogy a Fidesz keze van benne

Ország

677 millió forintból épült egy 12 fős bölcsőde Kazáron, egy határmenti, 1600 fős nógrádi faluban – ismertette Facebook-oldalán Hadházy Ákos 2024 első nagy leleplezését.A független országgyűlési képviselő kinyomozta, a KSH szerint Nógrádban egy új ház négyzetméter ára 650 ezer forint körül van. Ennek az épületnek a teljes alapterülete (folyosókkal, tornaszobával együtt) kb 300 nm, tehát 2,25 millió/m², azaz durván háromszoros áron sikerült építeni.

A politikus szerint ha ez sem lenne elég, ennyiért egy óbudai vadiúj luxus villa pont ugyanannyiba kerül, mint a kazári bölcsi.

Mondjuk utóbbin nem láttam márvány borítást, biztosan belülre tették…Még egy szempont: ennyi pénzből piaci áron mind a 12 dednek építhettek volna egy 80 négyzetméteres jó minőségű lakást…

– írta a politikus.

Azt írtam a poszt elején, hogy ez rekord: valóban számos méregdrága bölcsit láttam az országban, jópárat szóvá is tettem, de ez mindent visz. Könnyen lehet azonban, hogy világrekordról is szó van. Egy gyors internetes kereséssel idén átadott osztrák bölcsikről szóló cikkekben azt találtam, hogy tényleg lehagytuk Ausztriát is: többnyire a kazárinál fele áron, dupla férőhellyel építettek bölcsiket a sógorok, dehát nekik nem olyan fontos a család, meg a gyerek, ugye.

Ami viszont a legpofátlanabb:

az alapkőletételeken a fideszes urak is érezték, hogy ez az ár egy picinykét problemás lehet.

A polgármester el is mondta, hogy eredetileg kevesebből tervezték, de a beruházás kivitelezéséhez a környék talán egyik legnagyobb többletköltség-igénylését hagyta jóvá számukra a Pénzügyminisztérium a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat elnöke közbenjárásának köszönhetően.

Értik? Maga a polgármester ismeri be, hogy fideszes politikusoktól függ, hogy egy EU-s beruházás kap-e pluszpénzt, vagy nem. Egy országgyűlési képviselőnek természetesen ehhez SEMMI köze nem lehetne.

– írta.

A videó sem ad választ arra, hogy mi került az épületen annyiba, ami egy rózsadombi luxusvilla ára lenne: