Csollány Szilveszter

Tüdőátültetésre várt Csollány Szilveszter

Ország

Eddig titkolt információ derült ki Csollány Szilveszterről, aki tavaly januárban hunyt el.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász halálát koronavírus-fertőzés okozta.

Csollány Szilvesztert szűk családi körben helyezték végső nyugalomra szülővárosában, Sopronban. Vereckei István ezúttal a női szövetségi kapitánnyal, Maráczi Mártával utazott el egykori tanítványa, Szilas sírjához – írja a Blikk a Bors cikke alapján. Vereckei úgy véli, látszik, hogy sokan kedvelték Csollány Szilvesztert, mert még mindig a helyükön volt a sok virág, amit halottak napja alkalmából helyeztek el a sírján.

A mesteredző egy titkot is elárult tanítványa haláláról, elmondta, annyira súlyosan sérült Csollány Szilveszter tüdeje, hogy tüdőátültetés várt rá.

Tüdőátültetés elé nézett, ő volt az első a transzplantációra váró betegek sorában, de közölték velem is, az a szerve annyira roncsolódott már, hogy… De még ezt követően is reménykedtem abban, hogy életben marad, hiszen a szervezete erős volt, mint a vas

– nyilatkozta Vereckei István.

Csollány Szilveszter 2021 novemberében kapta el a koronavírust, december elején pedig olyan rosszul lett, hogy kórházba került. Állapota gyorsan romlott, speciális lélegeztetőgépen tartották. 50 napig feküdt az intenzíven, kómában, végül szervezete feladta a harcot. Csollány Szilveszter 51 éves volt.

Elbúcsúztatták Csollány Szilvesztert