Qualitas iskola soroksár

Tanítási időben paterolták ki a diákokat és tanárokat egy alapítványi gimnáziumból, mert az épületet elárverezték

Ország

Rendőrök és végrehajtók szálltak ki az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas gimnáziumnál, majd kiürítették az épületet, a diákokat, valamint az intézmény munkatársait pedig hazaküldték – írja a hvg.hu.

Egy videófelvétel is megörökítette, ahogy Berki Sándor bírósági végrehajtó közli az érintettekkel:

“Az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem, az árverés jogerőre emelkedett és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált”

– mondta a végrehajtó, és hozzátette, az ügyről tudomása volt az iskola, illetve az intézményt fenntartó alapítványt fenntartó igazgatójának és az iskolatitkárnak is. Mint mondta, az árverésre azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak új tulajdonosa van a mai naptól kezdve hivatalosan is.

“Nem tudom, kit értesítettek, és kit nem, én most értesítek róla mindenkit, hogy ezt az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagyni”

– mondta a végrehajtó és ezzel fel is szólította a diákokat és a tanárokat, hogy a személyes dolgaikat úgy szedjék össze, hogy a gimnáziumba tanulás vagy oktatás céljából többet nem fognak tudni visszamenni.

Berki András bírósági végrehajtó megkérte az igazgatóhelyettest és a titkárt, hogy kezdjék el a szülők értesítését, a kiskorú diákok pedig a keddi tanítási idő végéig az épületben maradhatnak. Arra is lehetőséget adott, hogy a diákok kérdezzenek tőle, sokan pedig arra voltak kíváncsiak, hogy hova menjenek, de erre azt válaszolta, hogy nem az ő kompetenciája megmondani, hogy a továbbiakban hol fognak tanulni.

“Erre a fenntartónak, illetve az Oktatási Minisztériumnak kell majd választ adnia”

– mondta Berki, de mivel nincs Oktatási Minisztérium, így valójában a Belügyminisztériumra gondolhatott. Végül az igazgatóhelyettesre hivatkozva azt mondta valaki a lap beszámolója szerint, hogy egyelőre online oktatásra állnak át a gimnáziumban.