Orbán Viktor adriai nyaralás

Úgy tűnik, Orbán Viktor idén is az Adriát választotta

Ország

A kormányzati kommunikációval – “ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem engedhetjük meg magunknak – ellentétben úgy fest, mégis szakított időt a nyaralásra Orbán Viktor miniszterelnök. No, nem a koszlott Balatonnál, hanem a magyarok körében egyre népszerűbb Adriai-tengernél pihent.

Gulyáságyú Média olvasói videójának tanúsága szerint a kormányfő ismét egy bérelt villában. Orbán Viktort egy időjárás-figyelő kamera vette fel.

 

A videót a laphoz eljuttató olvasó azt írta, a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában egy olyan eszköz segítségével, amely egyes települések időjárásának adatait hivatott őrizni, tehát nem kimondottan annak a rögzítésére van, amit végül felvett.

A miniszterelnök tehát épp csak hazaérhetett az Adriáról, amikor arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg a kulcsminiszterek számára.

Az olvasó még a kérdéses ingatlan pontos címét is elküldte a lapnak, amely segítségével a Google Street View-n keresztül beazonosították a házat, így egyértelművé vált, hogy valóban

egy luxusnyaralókkal teli abbáziai tengerparti villáról van szó.

“A miniszter a szabadságán is dolgozik” – reagált Szijjártó államtitkára a jachtos fotókra

A lap körbenézett Horvátország ingatlan-nyilvántartásában, ennek eredménye szerint a közel 350 négyzetméteres villa az LMP frakcióvezetője-társelnöke, Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. Az ügyben megszólalt Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője-társelnöke is.

A lapnak Ungár Péter elismerte, hogy az ingatlan a nővére tulajdonában áll.

Ungár Péter azt írta: „a nővérem valóban tulajdonosa a kérdésben szereplő horvátországi ingatlannak, de abba, hogy kit lát ott vendégül, nincs beleszólásom.”

A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul

– tette hozzá az LMP társelnöke.

Orbánék bajba kerültek az Adrián, egy újságíró sietett segítségükre