Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a keresztény-konzervatív értékek megőrzését tartja a pártja legfontosabb célkitűzésének

Ország

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a keresztény-konzervatív értékek képviseletét nevezte meg a jövő évi európai parlamenti választás (EP-) legfontosabb tétjének a tihanyi Tranzit fesztivál pénteki vitájában.

A fesztivál témái a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, és a gyermekvédelem volt.

Márki-Zay Péter a témával kapcsolatban elmondta, a Mindenki Magyarországa Néppárt önállóan kíván indulni a jövő évi EP-választásokon, a mozgalom legfontosabb célkitűzésének pedig a keresztény-konzervatív értékek képviseletét jelölte meg.

“A legerősebb pártcsalád Európában a keresztény-konzervatív elveket valló Európai Néppárt, ahonnan sajnálatos módon a Fidesz kikerült, de mi szeretnénk oda bejutni” – jelentette ki Hódmezővásárhely polgármestere. Véleménye szerint az Európai Uniónak egyaránt tennie kell az illegális migráció megfékezéséért, de jelezte, nem lehet szabadon engedni embercsempészeket és “mentegetni bűnözőket”, a korrupció elleni harcban pedig csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez.

A kárpátaljai magyarság képviseletében van még javítanivaló, fel kell szólalni a népírtás, a kórházak és az atomerőművek bombázása ellen – jelentette ki az MMM elnöke, megerősítve az azonnali tűzszünet fontosságát. Márki-Zay szerint az energiafüggetlenség szempontjából a legkevésbé sikeres ország Magyarország, amely a legdrágábban kapja az energiát Oroszországtól.

Az ellenzéki kampányfinanszírozás témájában Márki-Zay Péter azt ígérte, minden, az EP-választásra vonatkozó pártfinanszírozási szabályt be fog tartani a Mindenki Magyarországa Néppárt. “Mi betartottuk a törvényeket, ezt ellenőrizte a NAV, az NAIH, az ÁSZ és a titkosszolgálat több alkalommal, semmilyen törvénysértést soha nem tártak fel, büszke vagyok erre, vegyenek példát erről.”

A gyermekvédelmi törvény kapcsán Márki-Zay Péter azt mondta, nem látott érdemi lépéseket a kormány által másfél évvel ezelőtt elindított családvédelmi intézkedésekben, bizonyítja ezt például a jelenleg szabadlábon lévő Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügye.