Szabó Sándor ökölvívó-edző

Halálra késelték a magyar ökölvívó-válogatott korábbi edzőjét

Ország

Halálra késelte egy békéscsabai hotel alkalmazottját egy vendég kedd este, a férfi elmenekült, de szerda reggel feladta magát – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy Békéscsabán a Kórház utcában, egy hotel teraszán kedd este egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. A sérültet kórházba vitték, ahol később meghalt – tették hozzá.

A vendég, egy 27 éves érdi férfi elmenekült, a rendőrség körözést adott ki ellene. A gyanúsított végül szerda reggel feladta magát a monori rendőrkapitányságon. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett miatt rendelt el nyomozást.

A gyilkosság áldozata az 53 éves Szabó Sándor, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi edzője. A Blikk utolérte a gyászoló özvegyet, aki megtörten beszélt imádott férje elvesztéséről. Szabóné Vass Gabriella elsőként értesített nagyfiától tudta meg este, hogy mi történt, és azt is, hogy a férjét kórházba vitték. Nem sokkal később értesült a halálhírről. Férjével 20 évig éltek együtt, egy 10 éves kislány volt a közös gyermekük.