Kilőtt jeladós farkas

Hihetetlen fordulat: egy 9 éves kisfiú lőhette ki a jeladós farkast

Ország

Két embert elfogott a rendőrség a hazánk területén áprilisban kilőtt, Svájcból érkezett jeladós farkas ügyében – számoltunk be róla korábban.

Az elkövetőket természetkárosításon túl más bűncselekményekkel is gyanúsítja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

Blikk most újabb fordulatról számolt be, a lap dr. Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudta, a gyanú szerint egy kisfiú lőhette le az állatot.

Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták

– nyilatkozta a szóvivő a Blikknek .

A gyermek édesapját, N. Györgyöt természetkárosítással, kiskorú veszélyeztetésével, lőfegyverrel visszaéléssel és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják, amiért kettőtől akár tizenkét év börtönt is kaphat.