Kósa Lajos és Bayer Zsolt a Cívis Klubban

Bayer Zsolt Békemenetet hirdetett az általa korábban demens vénembernek nevezett Ferenc pápa látogatása idejére

Ország

“A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember” – összegezte agymenését néhány éve Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú pártkönyvének tulajdonosa, Kósa Lajos kebelbarátja, és a kereszténység hős védelmezője.

A fideszes publicista vasárnap a Hír TV Sajtóklub című műsorában ehhez képest 180 fokos fordulatot véve, felhívást intézett híveihez:

„Mielőtt belekezdenénk a mai témákba, arra szeretném kérni a nézőinket (…) de talán a Békemenet résztvevőit, hogy 30-án délelőtt, jöjjenek el a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére.”

Bayer Zsolt reményét fejezte ki, hogy nagyon sokan lesznek majd, mert szerint ez „nem csak lelkileg lesz fontos, de ennek politikai üzenete is lenne”.

Fideszes lap: Ferenc pápa keresztényellenes

Arról is beszélt, hogy „elviselhetetlen mindaz, ami történik” velük szemben, akár ha a „szeretve tisztelt szövetségeseiket, akár a hazai ellenzéket” nézzük.

„Harmincadika délelőtt legyen egy igazi Békemenet a Kossuth téren, várjuk önöket”

– mondta.

Ferenc pápa magyarországi látogatásának fő témája az ukrajnai béke szorgalmazása lesz. A pápát Orbán Viktor miniszeterelnök tavaly áprilisban hívta meg Magyarországra, amikor a Vatikánban fogadta a miniszterelnököt a szentatya.

Legutóbb 2021 szeptemberében járt Budapesten Ferenc pápa, az  52. Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tartott beszédet. Akkor Tóth Gabi énekelt előtte, aki úgy érzi, azóta karaktergyilkosság áldozata.

Kósa Lajos megnyugtatta a Debrecen vizéért aggódókat, és viccelődött egy kicsit Bayer Zsolt tökével is