TEK - Terrorelhárítási Központ

Felakasztotta magát a debreceni javítóintézetben az iskolai lövöldözést tervező tinédzser

Ország

Öngyilkosságot kísérelt meg az a 17 éves miskolci fiatal, akit a terrorelhárítás kommandósai fogtak el, miután arról írt az interneten, hogy lövöldözni fog egy általános iskolában – értesült a Blikk.

A lap úgy tudja, a nevelőintézetben történt az öngyilkossági kísérlet. Levente lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát, de a felügyelők ezt időben észlelték, levágták a kötélről és kórházba szállították.

A bíróság múlt vasárnap egy hónapra elrendelte a fiatal letartóztatását, amelyet a debreceni javítóintézetben kell végrehajtani. A Blikk szerint itt történt az öngyilkossági kísérlet, a 17 éves fiatal lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve akasztotta fel magát. A felügyelők hamar észrevették ezt és levágták a kötélről, a gyereket kórházba szállították.

Információink szerint a fiú egy bekamerázott kórteremben volt elhelyezve, így láthatták meg, hogy mire készül. Úgy tudjuk, külön pszichológust rendeltek be hozzá.

A fiú anyja a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy Leventét kiskorától érdekelték a fegyverek, beilleszkedési szavarral is küzdött, de nem volt veszélyes másokra.