Jakab Péter Völner Pál bilincs

Videó: Jakab Péter bilincset akasztott Völner Pál nyakába a korrupciós ügy tárgyalásán – egyelőre mindkét vádlott tagad

Ország

Schadl György és Völner Pál meghallgatásának szünetében akciózott a Nép Pártján Mozgalom elnöke.

“Államtitkár úr, még mindig szabadlábon? – lépett oda Jakab Péter a gyanúsítottként kihallgatott Völner Pálhoz, majd így folytatta:

“Irritálja az embereket, hogy szabadon jön-megy, miközben ha valaki egy kiló kenyeret ellop, akkor mehet a fogdába”.

Völner a tárgyalóterem előtt levette a nyakából a bilincset, a szünet után pedig szót kért, hogy jelezze, Jakab “szóban és fizikailag is inzultálta”.

Völner kérte az eszköz eltávolítását, amire a bíró jelezte, hogy Jakab a tárgyalásra nem regisztrált, de a bíróság folyosójára bejöhet, ezt nem tudják neki megtiltani – számolt be az esetről a  444.hu. 

Ez történt a tárgyaláson

Völner Pál, a Fidesz egykori államtitkára – akire az ügyészség nyolc év börtönt kért – ártatlannak vallotta magát a bíróságon. Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének harmadik előkészítő ülésén Varga Judit korábbi helyettese azt mondta: sosem kapott se készpénzt, se mást korrupciós ügyben. Sem Schadl Györgynek, sem másnak nem szerzett jogtalan előnyt, nem járt el az érdekükben.

Az RTL beszámolója:

 

Schadl György is ártatlannak vallotta magát, így nem fogadta el az ügyészség indítványát arra, hogy beismerés esetén őt 10 év börtönbüntetésre és 200 millió forintos pénzbüntetésre ítéljék.

A büntetőeljárásban még problémát okozhat neki, hogy a korábbi üléseken már több vádlott – köztük hat végrehajtó – beismerte a bűnösségét, akik ezzel elismerték, hogy Schadl néha többszázmilliós összegekért cserébe segítette őket pozícióba.