köd, ősz, időjárás, Szeged, Tisza, csónak

Változékony, de inkább esős idő várható a hétvégén Szegeden

Ország

Változékony lesz az idő a hétvégén, többfelé várható eső, zápor, az északi hegyekben havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 3 és 7 fok között lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan borult idő várható, csak estétől kezd el nyugaton csökkenni a felhőzet. Hajnaltól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, ami délutántól az északi hegyekben, késő este Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi felén havazásba vált át. Szegeden csak eső várható, de abból bőséges. A keleties szél a Dunántúlon északnyugatira, a keleti megyékben északkeletire fordul, és élénk, a nap második felében északkeleten erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Szombaton átmenetileg egyre több helyen vékonyodik, szakadozik, majd ismét vastagszik a felhőzet. Éjjel az északi, északkeleti megyékben az esőt havas eső, havazás válthatja. Reggelre jórészt megszűnik a csapadék, nappal kevés helyen eshet. A délutáni, esti óráktól főleg hazánk déli felén, így Szeged környékén ismét többfelé eleredhet az eső. Estétől nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. Szegeden még nem fog fagyni, ahogy vasárnap sem.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, máshol helyenként várható eső, zápor. Főleg nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű. Szeged környékén ennél hűvösebb lesz napközben.

Nyitókép: Frank Yvette