Hogyan válasszunk kanapét?

Ország

Íme, néhány praktikus tanács.

A kanapé jelentős befektetés, amellyel akár évtizedekig is együtt élhet, ezért vásárlás előtt szánjon rá időt, hogy utánajár a lehetőségeknek. Az ízlés személyes ügy, de vannak objektív kritériumok, amelyek alapján biztosíthatjuk, hogy megfelelő minőségű kanapét kapjunk.

Először is fontolja meg, hogyan fogja használni és elhelyezni a kanapét, és milyen stílusú szobába szánta! Ez az átfogó útmutató segít megkülönböztetni a jó minőséget a silánytól.

Ügyeljen arra, hogy a kanapé ne foglaljon túl nagy helyet a szobában, és ne is akadályozza a közlekedést. Mérje le a teljes teret, különösen azt a falat, amelyhez a vásárlás előtt elhelyezi. Mérje meg házában az összes ajtónyílás magasságát és szélességét is, és tartsa kéznél ezeket a számokat, amikor kanapét vásárol!

Egynél több kanapé kerül vissza az üzletbe, mert házhozszállítással nem vihető át az ajtón. Sok kanapénak lecsavarható és eltávolítható lába van, hogy könnyebben hordozható legyen, és bizonyos esetekben az ajtó is eltávolítható a zsanérokról, hogy beférjen a kanapé.

Vegye figyelembe a tér stílusát is. A kanapék számos stílusban kaphatók, például kortárs, századközepi modern, skandináv, viktoriánus stb. stílusban. Szánjon időt rá, hogy az ön ízlésének megfelelően szűkítse a kanapék választékát.

Anyagok

Annak érdekében, hogy kanapéja a lehető legjobban nézzen ki, fontos a megfelelő anyag kiválasztása. Ha gyermekei vagy házi kedvencei vannak, természetesen tartósabb és könnyen tisztítható anyagra van szükség. A nagy karbantartást igénylő anyagokból, például selyemből készült kanapék a legjobbak a ritkán használt területeken. A mikroszálak könnyen tisztíthatók, a texturált szövetek kevésbé kopnak, mint a sima anyagok, és a bőr jó választás, ha hosszú élettartamra vágyik.

A jól szabott ruhákhoz hasonlóan a mintáknak és a csíkoknak is illeszkedniük kell a varratoknál. Az össze nem illő minták vagy csíkok diszharmóniát keltenek. A kárpitozásnál a magasabb cérnaszám sűrűbb szövést és tartósabb szövetet jelez.

Jelentős vita folyik arról, hogy melyik töltelék a legjobb a kanapépárnákhoz. A poliuretánhab a leggyakrabban használt anyag, de elengedhetetlen megtalálni az egyensúlyt a tartós, de esetleg túl kemény szilárd hab és a kényelmes, de túl gyorsan lebomló puha hab között.

A nagy rugalmasságú (HR) kényelmes és hosszan tartó párnát ad ki. Egyes szakértők egy pehelybe és tollba burkolt, HR habból készült hibrid párnát ajánlanak, amely ötvözi a tartósságot és a kényelmet. A költséges kanapék esetében gyakran libatollat ​​használnak, de drágán meg kell fizetni ezt a luxust, és a párnákat gyakran újra kell tömni.

A kárpitszövet és a párnák cserélhetők, ha elöregednek és elhasználódnak, de a kanapét nem lehet jónak tekinteni, hacsak nincs masszív, minőségi belső kerete. Ha az a cél, hogy jó kanapét vásároljon, először nézze meg alaposan a keretet! Az olcsóbb kanapék kerete lehet forgácslapból, műanyagból vagy fémből, de a jó minőségű kanapé váza tömör keményfából készül. (x)