Esős idő, esőfelhő

Beköszönthet az igazi ősz: érkezik az évszakváltó front

Ország

Évszakváltó front körvonalazódik a középtávú előrejelzési modellekben, ami nagyjából jövő hét péntek környékén érheti el térségünket – írja az Időkép.

Ezzel valószínűleg beköszönt az igazi ősz.

A front átvonulását követően észak-északnyugat felől több hullámban hűvös, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket, így erős lehűlés jöhet. Ez azt jelenti, hogy a csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 20 fok alatt maradhat, éjszakánként pedig egyre nagyobb területen megjelenhetnek az 5 fok körüli minimumok.

A következő napokban még nem lesz hideg

Szombat délután már csak helyenként északon, északkeleten, keleten, valamint néhol nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok. Napközben egyre nagyobb területen süthet ki a nap. Az élénk, erős északnyugati-nyugati szélben 20-27 fokra van kilátás.

Vasárnap szeles időre, felhőátvonulásokra számíthatunk, szórványosan, legnagyobb eséllyel északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hajnalban északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A kora reggeli 8-15 fokot követően délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Hatalmas esőzések voltak északkeleten, és még nincs vége