“Nagy ívben le van ejtve a kormányzat” – megtartják az országos gazdatüntetést

Ország

Beindult az állami lejáratógépezet. Az Origon és megyei hírportálokon próbálják lejáratni  az országos gazdatüntetés szervezőjét, továbbá többféle nyomozóhatósági vizsgálatokkal vegzálják – számolt be videójában  Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. A szervező közölte, hogy nem hajlanak meg a tüntetést eredeti formájában megtartják augusztus 20-án. Erről és kibővített követeléseiről az alábbi videóban beszél.

A kormányzati propaganda nem pihen:

 

Az eseményre eddig 1800 regisztrált járművel. Ahogy arról korábban beszámoltunk augusztus 20-án reggel hatkor indulnak  a legtávolabbi pontoktól. 100 gyülekezési pont van Budapest határánál egyesülnek a budapesti csaatlakozókkal és az alsó rakparton demonstrálnak. A tervek szerint a demonstrációkat augusztus 31-ig folytaják. Minen egyes nap álló demonstrációt tartanak – mondta el a politikus.

A rendőrségnek azt üzente, hogy nem fogadják el, hogy traktorok helyett csak gyalogosan és személyautóval foglalhatnak el pár sávot a Dózsa György útból,  a demonstrációt az eredeti tervek szerint tartják meg.

A kormányzat üzenete egyértelmű volt a szervező számára válaszul annyit üzent (a videóban 9:20-tól), hogy

innentől nagy ívben le vannak ejteve.

Világos számukra, hogy nem számíthatnak értő fülekre vagy odafigyelő tekintetekre részükről. Ezért már nem csak eredeti céljaikért tüntetnek, hanem a tanárok, egészségügyi dolgozók béréért, a katásokért és a rezsiárak emelekedése miatt is.

Több száz traktor lepheti el az utakat, de el is maradhat az országos gazdatüntetés