Hajnal Miklós képviselő Budapest 3-as körzet 2022 Momentum

A Momentum oligarchaadót vezetne be

Ország

A frakciórendszer módosításáról tárgyalnak ma a Parlamentben. A Fidesz szerint a frakciófinanszírozásban tapasztalható súlyos aránytalanság miatt szükséges a frakciórendszer módosítása. Hajnal Miklós, a Momentum vezérszónoka szerint a javaslattal bemutatják, hogy a parlamenti működés egyoldalúan, a kormánypártok kénye-kedve szerint változhat.


Látszik, hogy a kellemetlen személyeket igyekeznek kizárni a parlamenti munkából – mondta és példaként hozta Hadházy Ákost. Javasolta, hogy inkább a válságkezeléssel, vagy az EU-s pénzek lehívásával, hozzáférhetőséggel foglalkozzanak és engedjék Hadházy Ákost esküt tenni.

“Egy jachtozó, helikopterező és magánrepülőző” kormány képviselőitől nevetséges, amit az ajándékozással összefüggésben terveznek módosítani – jegyezte meg.

“Sunyi” továbbá az a húzás, amit a vagyonnyilatkozatokkal tesznek – folytatta -, hozzátéve: európai köntösbe bújtatva egy jóval gyengébb vagyonnyilatkozati rendszert vezetnének be.

Lehet turkálni egymás zsebében, de egy valakiében ezt nem teszik, az oligarchákéban – fogalmazott, és felvetette, támogassák a javaslatukat és vezessenek be oligarchaadót. Hajnal Miklós szerint a kormánypártok nem játszanak nyílt lapokkal, nyelvtani kiskapukat szerepeltetnek a javaslatban, s nem arról vitáznak ma, amit végül elfogadnak.

Beszélt parlamenti a sajtónyilvánosság, a bizottsági munka korlátozásáról, értékelése szerint a parlamenti demokráciának csak a látszatát tartják fenn. Ezzel a javaslattal egy újabb lépést tesznek hátra, nem előre – összegzett.