Lemondott Jakab Péter

Ország

Május 7-én a Jobbik tisztújító ülésen Jakab Péter magabiztosan nyert Stummer Jánossal szemben, és győzelmével továbbra is ő maradt a Jobbik elnöke. Akkor még úgy tűnt, hogy sikerült maga mellé állítani a jobbikosok nagyobbik részét. Ennek ellenére a mai napon Facebook oldalán jelentette be, hogy mégis lemond a párt elnökségéről.

Az utóbbi időben rengeteg kritika érte Jakab Pétert, a Jobbik szimpatizánsok körében, – akik nehezen emésztették meg, hogy “paktumot kötött Gyurcsány Ferenccel.” – rohamosan csökkent a népszerűsége.  De a Jobbik parlamenti táborán belül is voltak párttársai, akik  a távozását követelték. Sőt még a Mi Hazánk Mozgalom is rászállt a Jobbikra, azon belül is főleg Jakab Pétert elnököt kritizálták. A Mi Hazánkos Novák Előd “Parizeus” táblával figurázta ki Jakabot a Parlamentben, utalva Jakab parizeres  tavaszi kampányfogására. Valószínűleg ez már sok volt Jakab Péternek, és a mai napon bejelentette a lemondását.

“A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok.” – írta Jakab Péter

A továbbiakban a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatja a politikusi pályafutását. Köszönetet mondott  Szabó Gábornak, Z. Kárpát Dánielnek és Dr. Lukács Lászlónak a közös munkájukért és támogatásukért. Ígérte, hogy ezt nem fogja elfelejteni.

Fidesz szerint, ha a baloldal lenne kormányon, se rezsicsökkentés, se gáz, se olaj nem lenne