Mit tehetünk, ha nincsen kéznél a laptophoz gyári kiegészítő?

Ország

A laptopok önmagukban is kifejezetten széles körben használhatók különböző feladatokra is. A különböző tartozékoknak hála azonban a munka még inkább optimalizálható, könnyebbé tehető. Ezen a téren így rengeteg fajta tartozék közül válogathatunk, melyek között persze rengeteg a gyári is. Felmerülhet a kérdés azonban, hogy mit tehetünk, ha nincsen kéznél a laptophoz gyári kiegészítő.

Milyen gyári tartozékok léteznek laptophoz?

Ahogy tehát említettük laptopokhoz számtalan kiegészítő közül válogathatunk. Ezek között vannak olyanok melyek nélkülözhetetlenek a működéshez és vannak, melyek a kényelmesebb felhasználást szolgálják.

Előbbiek közé tartoznak az akkumulátorok, illetve töltők, amik a megfelelő energiaellátást hivatottak szolgálni. Persze ezeket mindig megkapjuk a laptopok mellé, de előfordulhat, hogy olykor megérnek a cserére. A töltő kábel ugyanis könnyen megtörhet, az akkumulátor sérülhet, ha valami okból nem figyelünk oda.

A laptopok kényelmesebb használatát jellemzően olyan tartozékok alkotják, melyek nem alapvető tartozékai a gépnek, így azokat magunknak kell utólag beszereznünk. Ezen a téren a merítési lehetőség igen széles, így többek között vásárolhatunk gyári optikai egeret, pendrive-t, hangfalat, billentyűzetet, plusz akkumulátort, autós töltőt, és még sok minden mást is.

Utángyártott laptop tartozékok

Természetesen az utángyártott tartozékok között legalább ugyanennyi megoldást megtalálhatunk, mint a gyáriak között, sőt még talán szélesebb is a kínálat. A nem gyári tartozékok esetében azonban elmondhatjuk, hogyha megbízható forrásból szerezzük be az adott tartozékot, akkor minőségben legalább olyan jó minőségű tartozékra tehetünk szert, mint egy gyári. Ellenben az árcédula esetében azt láthatjuk, hogy jóval kedvezőbb megoldások közül válogathatunk. Emiatt érthető módon sokan választják inkább az utángyártott tartozékokat.

Honnan válasszunk kiegészítőt laptophoz?

Amennyiben úgy alakul, hogy valami miatt nincs kéznél a gyári tartozéka a laptopnak, például egy utazás során otthon hagyjuk a töltőt, akkor komoly bajba is kerülhetünk. Ilyenkor fejvesztve menekülhetünk keresni laptop tartozékot Debrecenben, Szegedre, Pécsre, vagy épp Budapestre.

Szerencsére ma már online is sok mindent beszerezhetünk, így például az ilyen kellemetlenségek elkerülésére érdemes lehet előre gondolkodni és beszerezni például egy autós töltőt, optikai egeret amiket mindenki a laptop táskájában tarthat utazás során.

Az örök kérdés: gyári, vagy utángyártott?

A tartozékok beszerzésére tehát több forrásból is lehetőségünk lehet. Felmerülhet azonban, hogy melyiket is érdemes választani. A gyári tartozékokon jól festhet a gyártó lógója és professzionális benyomást kelthetünk. Azonban ennek meg van az ára hiszen a gyári tartozékok jellemzően magasabb áron érhetők-e. Ezért cserébe azonban biztos minőséget és gyakran garanciális hátteret is kapunk.

Az utángyártott tartozékok esetébe ezzel szemben komoly kritika szokott lenni, hogy a minőségük gyakran megkérdőjelezhető. Ez azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak az ismeretlen eredetű tartozékokról mondható el. Amennyiben megbízható forrásból szerzünk be utángyártott tartozékot, akkor a minőségre biztosan nem lesz panaszunk. Cserébe viszont jóval kedvezőbb áron szerezhetjük be őket, ami sokak számára azonban éppen ez lehet a mérleg nyelve a választás során.

Összegezve:

Laptop tartozékot tehát több helyről is beszerezhetünk, szaküzletből, webáruházból, ahol egyaránt választhatunk gyári és utángyártott tartozékokat is. Ezen a téren tehát csak rajtunk áll, hogy milyen forrásból, milyen tartozékot szerzünk be. (x)