Nemi erőszak

Megszólalt Szilágyi György élettársa, akit egy jobbikos bulin akartak megerőszakolni

Ország

Először szólalt meg a 24 éves V. Anita, akit állítása szerint egy decemberi jobbikos rendezvényen meg akartak erőszakolni. A jobbikos alelnök élettársát a Blikk érte utol.

A fiatal nő a lapnak arról beszélt, fontolgatja, hogy a trauma feldolgozásához pszichológus segítségét fogja kérni.

A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni

– nyilatkozta V. Anita, aki választókerületi szervezőként volt hivatalos a buliba.

A nőt a decemberi buliban felcsalták egy szobába, rázárták az ajtót és egy jobbikos erőszakoskodni kezdett vele – áll a feljelentésben. Végül Gyüre Csaba volt jobbikos képviselő sietett segítségére, miután meghallotta a segélykiáltásait.

Az erőszakkal Földi István volt jobbikos polgármestert vádolják, aki tagad, és a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy “az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fog tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz”.

V. Anita beszélt arról is, hogy az egyik legnagyobb csalódás az volt számára, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták. Viszont kiálltak ki mellettem olyanok, akiktől erre nem számított volna – tette hozzá.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni”

magyarázta Szilágyi György élettársa.